vineri, 2 noiembrie 2007

Au furat un bancomat in doar trei minute

Cu fetele acoperite de cagule, cinci hoti au furat din sediul unei banci din cartierul Crangasi un bancomat in care se aflau 80.000 de lei. VIDEO.




Nicio banca nu le-ar fi acordat un credit de 80.000 de lei in doar trei minute. Asa ca, cinci barbati au hotarat sa aplice si la Bucuresti o reteta experimentata deja de conationalii nostri in Franta si Spania: au pus ochii pe sediul Raiffeisen Bank, situat pe Calea Crangasi, in sectorul 6 al Capitalei, si au plecat de acolo cu bancomatul de jumatate de tona in care erau depozitati 88.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, jaful a avut loc ieri-dimineata, in jurul orei 2.15. „Au fost bine organizati si au actionat rapid. Stiau ca usa de acces este deschisa si ca nu aveau nevoie de un card de client al bancii pentru a putea intra. Mai mult, bancomatul nu era asigurat, fiind prins doar in cateva suruburi. Au acoperit cu o carpa una dintre camerele de supraveghere, montata la vedere. Purtand cagule, haine sport si manusi, cei cinci au plecat din sediul bancii cu ATM-ul in doar trei minute”, au precizat oamenii legii.

La randul ei, Corina Vasile, directorul de comunicare al Raiffeisen Bank, a intarit faptul ca infractorii puteau folosi orice card bancar pentru a deschide usa de la intrarea in incaperea unde se afla bancomatul. „In zonele de 24 h accesul se face cu orice card bancar”, a precizat aceasta.



Tun total: 130.000 de lei

Desi bancile sunt obligate sa-si asigure sediile si bunurile de valoare cu sistem de paza si alarma, de data aceasta, hotii nu au avut nicio piedica. „Tunul” dat de infractori Bancii Raiffeisen depaseste 130.000 de lei - la cei 88.000 de lei adaugandu-se si pretul bancomatului, adica aproximativ 51.000 de lei.

„Aparatul este dintr-un otel special. Casetele in care se afla bancnotele sunt protejate suplimentar; deci accesul la bani nu este facil si este posibil doar cu dispozitive mecanice care au un „dezavantaj” pentru faptuitori: sunt destul de zgomotoase”, a adaugat Corina Vasile. Paguba va fi insa recuperata de banca in scurt timp.

„Bancomatele sunt asigurate impotriva furturilor sau a altor evenimente de acest gen, iar politia a cules deja probe de la fata locului, inclusiv amprente”, a mai spus Vasile.

Pentru moment, politistii nu au foarte multe indicii care sa-i conduca la hoti, mai ales ca furtul a fost reclamat la aproape sase ore de la comiterea acestuia.


VIDEO

Niciun comentariu: