marți, 23 octombrie 2007

Acţiuni promovate prin spam cu fişiere MP3

Spammerii care promovează titluri de valoare şi-au diversificat metodele, trecând de la fişiere PDF şi imagini la o nouă campanie de transmitere a mesajelor sub formă de fişiere MP3.

Fişierele audio sunt prezentate ca piese ale unor staruri ca Elvis Presley sau Fergie, dar conţin o voce monotonă care încurajează utilizatorii să investească într-o companie canadiană.

Fişierele MP3 sunt trimise ca ataşament la mesaje mail care de cele mai multe ori nu au subiect şi nu conţin porţiuni de text, anunţă compania de securitate Sophos. Fişierele poartă denumiri ca elvis.mp3, baby.mp3, fergie.mp3 sau bbrown.mp3.

Vocea este alterată aleator pentru a evita detecţia de către filtrele anti-spam. Compania promovată, Exit Only, Inc., deţine un site specializat în vânzarea de automobile http://www.text4cars.com/. Sophos a postat un exemplu de 30 de secunde la adresa:
http://www.sophos.com/images/sounds/stock-spam.mp3 .

Campania spam Exit Only face parte dintr-o lungă serie de fraude cu titluri, ponderea acestora în mesajele spam crescând de la 0,8 % la 25% după ianuarie 2005, conform statisticilor Sophos. Aceste fraude încearcă să crească interesul investitorilor în anumite acţiuni, prin informaţii false care pretind că provin de la surse de încredere din interiorul companiilor. După creşterea cursului, acţiunile deţinute de atacatori sunt vândute.

Niciun comentariu: